« Way2Go! Inloggen

Hoe werkt het?


Het spel in 6 stappen

Stap 1: Voormeting 4 weken voor het spel

Vier weken vóór de Actieweek doen de leerkrachten de voormeting. Op één dag meten jullie in alle klassen hoe de kinderen die ochtend naar school zijn gekomen. Elke leerling geeft via het digibord een digitale ‘high five’ op jullie schoolpagina op www.way2go-verkeersslang.nl door zijn of haar vervoerswijze aan te klikken. De inloggegevens krijgen jullie via de mail. Voor een eerlijke meting is het belangrijk dat de ouders en kinderen vooraf niet op de hoogte zijn van de voormeting. Het meten duurt ongeveer 10 minuten per klas.

Stap 2: Bepaal het doel

Na de voormeting wordt er automatisch een doelstelling geformuleerd. Je school kan deze doelstelling ook zelf aanpassen. Hou het doel realistisch, mik niet te hoog! Een goede richtlijn is 10 tot 20% meer leerlingen die op een goede manier naar school komen.

Stap 3: Vertel iedereen over de actieweek

Drie weken van tevoren licht je de ouders in over de Actieweek. Daar krijg je van ons een kant-en-klare informatiefolder voor, dat is wel zo makkelijk! Je krijgt ook van ons het spandoek, posters voor in school, het Papa & mama proefbord, vlaggen, de diploma’s voor de kinderen, stickers en raamstickers die de kinderen thuis op het raam kunnen plakken.

Stap 4: Hang het spandoek op en verdeel de stickers

In de week voor het Verkeersslang spel hang je het spandoek op in school. Niet te hoog, zodat de kinderen zelf de klassensticker kunnen opplakken. Verdeel de stickers over de deelnemende klassen. Check of de leerkrachten kunnen inloggen op www.way2go-verkeersslang.nl.

Stap 5: De actieweek

In de Actieweek registreer je elke dag hoe de kinderen naar school zijn gekomen. Dat doen ze op jullie schoolpagina van www.way2go-verkeersslang.nl via het digibord. Ze klikken 1 van de 5 bollen aan, de bol wordt groter of kleiner als hij meer wordt aangeklikt. Je kunt als leerkracht corrigeren door op het pijltje rechtsboven te klikken (bijvoorbeeld als een leerling een bol te vaak aanklikt). Als iedereen heeft geklikt, deel je de stickers uit die de leerlingen op de klassensticker plakken. De klassensticker wordt vervolgens op het Verkeerslang spandoek geplakt. Dit doen jullie tijdens de Actieweek elke ochtend. Op vrijdag bekijk je samen hoe vol de Way2Go! Verkeersslang is geplakt. Maak er een feestelijk moment van en geef alle kinderen een diploma als beloning. De diploma’s krijg je van Way2Go!

Stap 6: Nameting

Drie weken na de Actieweek meet je klassikaal via het digibord hoe iedereen naar school is gekomen. Zo zie je het effect van de Actieweek. Hopelijk komen er meer kinderen dan voorheen lopend of fietsen naar school!

Extra verkeers-activiteiten
We reiken jullie ideeën aan om tijdens deze week extra aandacht aan verkeer te besteden. Van een feestelijke opening met een fiets- en schoenversierwedstrijd tot knutsel- en ontwerpwedstrijden. Meer uitleg en de stappenplannen van deze activiteiten vind je in de handleiding die je ook krijgt van Way2Go!.