« Way2Go! Inloggen

Way2Go! Actieweek - Kom op, ga lopen of fietsen!

Hoe krijgen we zo veel mogelijk kinderen lopend of fietsend naar school? Met Way2Go! Een feestelijke actieweek waarin kinderen én ouders uitgedaagd worden om het eens anders te proberen. Leerzaam voor kinderen, ze bewegen meer én de straten rond school worden veiliger. En we zorgen zo met z’n allen voor minder files! De Actieweek daagt kinderen uit, ondersteunt ouders en helpt scholen. Drie-in-een!

We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Maar rond veel scholen is het druk en onoverzichtelijk. In de Way2Go! Actieweek gaan we niet met een streng vingertje zwaaien, maar draait het om complimentjes en schouderklopjes. De Actieweek bestaat uit twee delen. Het Verkeersslang spel voor kinderen en de Papa & mama proef voor ouders.

Elke school, groot of klein, kan gratis meedoen. Way2Go! levert alle materialen, van poster tot spandoek, van stickers tot handleiding. Als school kun je kiezen uit vier weken verspreid over het schooljaar, waarin je de Actieweek plant. En het is bewezen effectief: na de Actieweek gaan méér kinderen lopend of fietsend naar school. Inmiddels doen scholen uit 19 verschillende landen mee.

Way2Go! is een project van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Rijkswaterstaat, Ministerie van I&M en werkgevers in de regio (‘de U15’) samen aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.