Nazaj na spletno stran EU Kid's Corner Povezave Pogosto zastavljena vprašanja Prijava

OŠ XIV. divizije Senovo

Na OŠ XIV. divizije Senovo želimo sodelovati v igri Prometna kača, ker se zavedamo, da sta čisto okolje in več gibanja pogoj za naše zdravje. Prav tako spodbujamo učence k varnemu vključevanju v promet in zato že nekaj let izvajamo preventivne akcije, kot so Bodi previden, Policist Leon svetuje, Varno kolo,…. Sodelujemo tudi pri aktivnostih, ki so organizirane ob tednu mobilnosti.

Upamo, da bomo s pomočjo te igre povečali število okolju prijaznih prihodov v šolo.

Po prvem tednu izvajanja projekta smo kar za 29 % povečali trajnostne načine prihodov v šolo. Z rezultatom smo zelo zadovoljni, saj so učenci cele šole pri igri zelo aktivni. Tudi odziv staršev je pozitiven in svoje otroke z veseljem spodbujajo k pešačenju in kolesarjenju do šole.

Igro Prometna kača smo zaključili in kar za 31 % smo povečali trajnostne načine prihodov v šolo. Vsi delavci šole smo opazili, da so učenci z veseljem sodelovali. Pred šolo je bilo manj gneče in mnogo manj težav s parkiranjem avtomobilov, saj so starši svoja vozila puščali na parkiriščih, ki so malo bolj oddaljena od šole. Učenci so se med hojo do šole pogovarjali in družili. Opaziti je bilo tudi več sodelovanja med učenci in med starši, pa tudi več pomoči starejših učencev mlajšim. 

Učenci so bili posebno veseli nematerialnih nagrad, ki so jih prejeli za uspešno izvajanje projekta. Vsak razred je s svojim razrednikom določil vrsto nagrade, na primer dan igrač, ogled izbranega filma, dan brez domače naloge…

Igro bomo naslednje leto z veseljem ponovili.

Rezultat

53%
47%
2%
0%
16%
4%
32%
Predhodna evalvacija
84%
16%
6%
0%
14%
2%
63%
Teden izvajanja igre
76%
24%
6%
0%
18%
2%
50%
Naknadna evalvacija
  • Hoja
  • Kolesarjenje
  • Avtobus
  • Vlak/tramvaj/podzemna železnica
  • Souporaba avtomobila
  • Avtomobil

Fotografije