Nazaj na spletno stran EU Kid's Corner Povezave Pogosto zastavljena vprašanja Prijava

OŠ Šalek

Šola Šalek je bila zgrajena leta 1988 v naselju Šalek pod gradom Šalek v Velenju. Šolski okoliš sestavljajo bloki, nekaj hiš ter bližnji zaselki. Od tu je organiziran brezplačen šolski prevoz.

V tem šolskem letu obiskuje našo šolo 374 učencev.

Na šoli spodbujamo otroke in njihove starše, da v šolo in iz nje potujejo okolju prijazno, varno in zdravo. Ker je namen igre prometna kača na zanimiv in zabaven način spodbujati vse to, smo se odločili za sodelovanje v evropskem projektu.

V tem šolskem letu smo vključili v projekt učence od 1. do 3. razreda. To je 129 učencev. Projekt bomo v naslednjih letih razširili.

Prav tako se zavedamo, da je varnost učencev na prvem mestu. Po Zakonu o varnosti cestnega prometa morajo prvo in drugošolci na poti v in iz šole nositi rumeno rutico. Razposajene, vedoželjne in v prometu najbolj ranljive udeležence je zato treba ustrezno opremiti z odsevnimi telesi. Temu namenjamo veliko pozornosti.

  1. septembra nas je s svojim obiskom razveselila maskota Zavarovalnice Triglav. Kuža Pazi nas je poučil, kako se v prometu obnašati varno. Vsakoletni obisk policista to znanje še okrepi.

Prav tako aktivno sodelujemo v evropskem tednu mobilnosti.

Učenci v 5. razredu opravljajo kolesarski izpit. Spodbujamo jih k uporabi kolesarske čelade. Največja pridobitev za vse kolesarje naše šole je nova kolesarnica, ki se nahaja blizu šolskih vrat. Svečana otvoritev bo v tednu EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI.

Rezultat

82%
18%
0%
0%
20%
0%
62%
Predhodna evalvacija
86%
14%
7%
0%
15%
4%
60%
Teden izvajanja igre
88%
12%
9%
0%
20%
4%
55%
Naknadna evalvacija
  • Hoja
  • Kolesarjenje
  • Avtobus
  • Vlak/tramvaj/podzemna železnica
  • Souporaba avtomobila
  • Avtomobil

Fotografije