Nazaj na spletno stran EU Kid's Corner Povezave Pogosto zastavljena vprašanja Prijava

OŠ prof. dr. Josipa Plemlja

Pregled rezultatov prejšnje igre:

Osnovna šola na Bledu nosi ime znanega matematika Josipa Plemlja. Šolo v letošnjem letu obiskuje 567 učencev. Naša zgradba stoji nekoliko odmaknjena od središča kraja, v bližini so travniki, polja in gozdički. Veliko naših učencev je vozačev, med 40 in 50% jih v šolo prihaja s šolskim avtobusom. V pomladanskem času je pri starejših učencih pogosto prevozno sredstvo kolo ali skiro, mlajše otroke pa v šolo večinoma pripeljejo starši z avtomobilom. Zato smo se odločili, da s projektom Prometna kača spodbudimo predvsem mlajše otroke k večji uporabi trajnostnih načinov prihoda v šolo. V projektu sodelujejo vsi učenci od 1. do 5. razreda, skupaj 273 učencev iz dvanajstih oddelkov.

Tudi letos je teden mobilnosti povezal na tisoče evropskih mest, čemur se je pridružila tudi OŠ Bled s podružnicama. Učence smo spodbujali k pametni in trajnostni mobilnosti.

Akcija Prometna kača se je vila na matični šoli od 19. do 26. septembra. Učitelji so učence z Dindola, Gmajne, Dob in Rečice peš pospremili v šolo. V tem tednu smo se trudili, da je bilo v okolici šole čim manj avtomobilov. Na naši poti v šolo so za našo varnost poskrbeli starši, policisti in učitelji, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Občina Bled je prvošolcem priskrbela krede, kar so mladi nadebudneži dodobra izkoristili in so prometne površine, ki so bile v tem tednu prazne, umetniško porisali. Tretješolci so se kot v Riklijevih časih povzpeli na Stražo, se prijetno razgibali in ob zdravi malici uživali v prelepem razgledu. Četrtošolci so se peš odpravili na Stan, kjer so poiskali in objeli najdebelejšo smreko v naši okolici. Učenci 7. razredov so teden mobilnosti dobro izkoristili, saj so se odpravili na športni dan – kolesarjenje po okolici Bleda. Tudi petošolci niso počivali, saj so se v tem tednu pripravljali na kolesarski izpit in so svoje spretnosti preizkušali na kolesarskem poligonu pred šolo.

Tudi na POŠ Bohinjska Bela in POŠ Ribno niso pozabili na teden mobilnosti. Učenci so v šolo in iz nje hodili peš. Za zabavo in otroško kreativnost pa so poskrbeli delavci Občine Bled, ki so jim priskrbeli raznobarvne krede, s katerimi so »polepšali« igrišče in območje za pešce.

Želimo si, da bi teden mobilnosti trajal vse leto in da bi se zavedali, da se lahko marsikam odpravimo peš oziroma uporabimo javni prevoz.

Več o naši šoli si lahko preberete na povezavi www.os-bled.si.

Rezultat

54%
46%
2%
0%
24%
13%
16%
Predhodna evalvacija
73%
27%
5%
0%
14%
19%
34%
Teden izvajanja igre
75%
25%
3%
0%
23%
20%
28%
Naknadna evalvacija
  • Hoja
  • Kolesarjenje
  • Avtobus
  • Vlak/tramvaj/podzemna železnica
  • Souporaba avtomobila
  • Avtomobil

Fotografije