Nazaj na spletno stran EU Kid's Corner Povezave Pogosto zastavljena vprašanja Prijava

Kako se izvaja


Ko se je šola pripravljena vključiti v kampanjo, mora za njeno izvajanje določiti dva tedna v šolskem letu. Izbere lahko katera koli dva tedna v šolskem letu, vendar priporočamo, da izvajanje kampanje organizira v času Evropskega tedna mobilnosti.

Otroci v teh dveh tednih lepijo nalepke na plakat vsakič, ko gredo v šolo peš, s kolesom, javnim prevozom ali souporabljajo avtomobil. Na začetku obdobja kampanje vsaka šola na podlagi predhodne evalvacije določi svoj cilj. Cilj je, da otroci v dveh tednih napolnijo plakat Prometne kače z nalepkami. Vsak dan se sproti preveri napredovanje do cilja, ki si ga je zastavila šola. Otroci prejmejo nagrado, ko dosežejo vmesne točke na transparentu. Nagrade lahko vključujejo: dan brez naloge, dodatnih 15 minut časa za igro ali nekaj podobnega. Ko otroci dosežejo glavo kače, prejmejo še večjo nagrado, npr. postavitev nove kolesarnice, ogled znamenitosti s kolesom ali peš, ali kakršno koli nagrado, ki jo šola lahko organizira.

Tri tedne po koncu igre se zbere in analizira rezultate, pridobljene pred kampanjo, med njo in po njej.

Paket opreme sestavljajo:

  • priročnik za učitelje,
  • transparent Prometne kače (3 metre x 1 meter),
  • nalepkice in nalepke,
  • dopis staršem,
  • nalepke (kot nagrada za otroke).

V aprilu 2015 se je začela TSG 2.0 različica Prometne kače! Ta dodatek k igri Prometna kača naredi igro še bolj privlačno, še posebej v državah, kjer je igra že zelo razširjena. Preko TSG 2.0 lahko šola izvaja igro preko spleta s pomočjo Multifunkcijskih tabel (interaktivnih tabel) ali standardnega računalnika. Klasični material (transparenti in nalepke) niso več potrebni, kar zmanjša stroške. >> Preberite več.

slika 1

Demonstracija na interaktivni tabli

slika 2

Pogled na TSG 2.0

 

TSG 2.0 vključuje koncept točkovanja skozi igro, ki je privlačen za otroke in učitelje, kar je razvidno iz glavne ilustracije, ki se venomer spreminja. Ta koncept je bil uveden na vseh šolskih straneh. Več trajnostnih prihodov šola vpiše, čistejše bo vaše mesto postalo skozi potek kampanje. Spodnja slika prikazuje, kako bi mesto izgledalo po 2 dneh akcije:

smartboard-visual-2-1024x278

 

Novost Prometne kače je prav tako možnost za šolo, da igra drugo, tretjo ali celo četrto izvedbo igre. Šole si lahko ogledate in primerjate rezultate vseh izvedb na vsaki posamezni šolski strani. To vam daje možnost, da lahko sledite spremembam v preteklih letih.