Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

Legături utile

Săptămâna Europeană a Mobilității
European Mobility Week este o campanie anuală care promovează mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Directoratelor Generale pentru Mediu și Transport, din cadrul Comisiei Europene. Scopul acestei campanii, derulată în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, este de a încuraja autoritățile locale europene să introducă și să susțină moduri sustenabile de transport, dar și să invite cetățenii să încerce alternative la transportul motorizat.

ManagEnergy
ManagEnergy este o inițiativă a Directoratului General pentru Energie și Transport al Comisiei Europene, care susține activitatea diferiților actori în domenii precum eficiența energetică sau surse regenerabile de energie, la nivel local și regional.

Secțiunea KidsCorner pune la dispoziție resurse educative pentru copii (cu vârste până la 11), tineri aduți (12-16 ani) și profesorii acestora, în 23 limbi.

EPOMM
Platforma Europeană a Managementului Mobilității promovează și susține dezvoltarea managementului mobilității în Europa, facilitează schimbul activ de informații și învățarea încrucișată între diverse State Membre ale Uniunii Europene, în domeniul managementului mobilității.

ENDURANCE
Proiectul european ENDURANCE susține orașe și regiuni în elaborarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) prin facilitarea activităților în rețea, sesiunilor de instruire și a partajării experienței și a exemplelor de bună practică în Statele Membre UE.

ELTIS
ELTIS reprezintă portalul principal al Europei în materie de transport urban și mobilitate. Biblioteca ELTIS deține studii de caz și fișe ale diferitelor campanii de conștientizare și responsabilizare, exemple de bune practici, inițiative municipale, activități școlare etc.

MOBI
Proiectul MOBI încurajează angajații să utilizeze modalități sustenabile de transport pentru deplasarea la locul de muncă (pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau utilizând în comun același autoturism).

BAMBINI
Proiectul BAMBINI a avut ca obiective introducerea măsurilor simple de mobilitate în viața celor mici și motivarea părinților să utilizeze cât mai rar autoturismul personal, pentru a transmite copiilor concepte de mobilitate eco-friendly, de la o vârstă cât mai fragedă. Proiectul BAMBINI pune la dispoziție o vastă bibliotecă online de resurse educative (jocuri, cărți de povești și de colorat, acțiuni pregătitoare, idei de campanii etc.)

ABMEE
Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov este un ONG activ în promovarea eficienței energetice și a utilizării surselor alternative de energie. ABMEE acordă asistență orașelor în definirea politicii energetice și în realizarea de strategii energetice pe termen mediu și lung. ABMEE desfășoară campanii de informare, conștientizare și responsabilizare pe teme precum energia sustenabilă sau mobilitatea urbană, în unități de învățământ pre-școlar și pre-universitar, dar și în cadrul municipalităților sau în sectorul privat.

OER
Oraşe Energie în România este o organizaţie neguvernamentală, reunind municipalităţi și zone metropolitane interesate de îmbunătăţirea eficienţei energetice în serviciile publice urbane (încălzire, iluminat public, alimentare cu apă şi gaz, colectarea, depozitarea şi transportul deşeurilor menajere etc.) şi de promovarea surselor de energie regenerabile şi a mobilității urbane durabile. Asociaţia OER a fost înfiinţată în anul 1995, prin Programul PHARE, cu sprijinul reţelei europene Energy-Cities, a cărei membră este din anul 1997. Începând din anul 2009, Asociaţia OER este “Structura Suport” pentru oraşele din România care au aderat la Convenţia Primarilor. Asociația OER este Coordonatorul Național al campaniei Traffic Snake Game.