Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

Obiective

Campania este destinată școlilor primare și are ca obiectiv încurajarea elevilor, părinților și cadrelor didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiași mașini atunci când se deplasează la și de la școală. Această campanie, care se derulează timp de două săptămâni, își propune să combată o serie de percepţii negative privind deplasarea și siguranța în trafic, şi să promoveze modurile de deplasare sustenabile ca distractive și sănătoase atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare, precum și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de exercițiu fizic recomandat zilnic copiilor. Un alt beneficiu este decongestionarea traficului și reducerea aglomerației în zona școlii.

Jocul se adresează în principal școlilor primare. Orice școală poate să participe, indiferent de numărul de clase și își definește propriile obiective la începutul campaniei.