Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

Cum funcționează


Şcolile care doresc să participe în campania Traffic Snake Game, stabilesc o perioadă de 2 săptămâni consecutive în decursul anului şcolar, pentru desfăşurarea activităţilor. Un exemplu poate fi Săptămâna Europeană a Mobilităţii (anual, în luna septembrie).

Timp de două săptămâni, elevii lipesc puncte colorate pe bannerul Traffic Snake Game de fiecare dată când merg pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau când utilizează în comun aceeași mașină, către școală. Fiecare școală își definește la începutul campaniei propriul obiectiv de atins, pe baza unei evaluări inițiale. Scopul jocului constă în acoperirea completă cu puncte colorate a bannerului Traffic Snake Game și în atingerea obiectivului școlii, până la finalul celor două săptămâni. Zilnic, se monitorizează progresul prin sondaje realizate în clasă. Elevii primesc recompense atunci când ajung la punctele intermediare de pe banner. Recompensele pot consta în: o zi fără teme, 15 minute suplimentare de pauză etc. Atunci când bannerul este complet acoperit, premiul va fi unul substanțial: un rastel de biciclete, o excursie pe jos sau cu bicicleta, sau orice altă recompensă poate fi oferită de către școală.

La trei săptămâni după finalizarea campaniei, formularele de monitorizare completate înainte, în timpul și după campanie, sunt colectate și analizate.

Pachetul de campanie este format din:

  • Manualul Cadrelor Didactice
  • Banner (3 x 1 metri)
  • Buline și puncte colorate
  • Model de Scrisoare pentru Părinți.