Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

FAQ

Cum pot aduce Traffic Snake Game în şcolile din oraşul meu?

Orice municipalitate poate deveni partener local al acestui proiect. Rolul municipalităţii ar consta în promovarea, diseminarea şi organizarea efectivă a campaniei la nivel local. În cazul în care doriţi să vă implicaţi în Traffic Snake Game, vă rugăm să contactaţi Coordonatorul Naţional.

Cum pot aduce Traffic Snake Game în şcoala mea?

Contactaţi Coordonatorul Naţional pentru a afla dacă Municipiul în care vă aflați a intrat în campania națională până la data de 15 iulie 2017.

Pentru a juca Traffic Snake Game, trebuie să plătesc?

După încheierea proiectului european care s-a desfășurat în perioada 2014-2016, campania continuă în România în 2017 cu finanțarea locală asigurată de municipalitățile interesate.

Când şi cât de multe date trebuie să colecteze o şcoală? Cum se colectează aceste date?

Şcolile implicate în campanie vor colecta informaţii cu privire la modurile de deplasare ale elevilor înainte, în timpul şi după campanie. În total, datele legate de deplasare ar trebui colectate pe parcursul a 12 zile. Aceste informaţii se colectează per clasă, în baza unui scurt sondaj prin ridicarea mâinii, derulat în rândul elevilor.

De ce sunt necesare sondajele bazate pe ridicarea mâinii?

Este necesară monitorizarea progresului în raport cu obiectivul asumat de şcoală. Puteţi desfăşura sondajul chiar la începutul zilei, în timpul verificării prezenţei. De asemenea, puteţi implica elevi constituind un grup de lucru, care să meargă în fiecare clasă şi să realizeze acest sondaj.

De ce este necesar ca şcolile să-şi stabilească un obiectiv?

Fiecare şcoală îşi va stabili propriul obiectiv, pe care să îl atingă în perioada campaniei. Este important ca obiectivul să fie comunicat elevilor, pentru a se observa care este nivelul de schimbare care poate fi atins la nivel de şcoală. Desigur, se recomandă stabilirea unui obiectiv realist, astfel încât elevii şi cadrele didactice să îl poată atinge şi să vadă rezultatele obţinute.

De ce nu pot fi acordate puncte elevilor care se deplasează cu maşina?

Copiii câştigă puncte (buline colorate) pentru binele pe care îl fac. În acest principiu stă puterea întregii campanii. Acest principiu trebuie să îi determine pe copii să aleagă metodele de transport sustenabil, în următoarele zile.

Ce se întâmplă în cazul în care elevii folosesc mai multe mijloace de transport până la şcoală?

Deplasarea cea mai lungă (ca timp) este cea care contează.

Ce se întâmplă în cazul în care o şcoală nu are acces la internet?

Vă rugăm să completaţi formularele de evaluare pe hârtie şi să le transmiteţi la Coordonatorul Național.

Este obligatoriu ca toate clasele unei şcoli să se implice în campanie?

Nu, este posibil ca doar o parte dintre clasele unei şcoli să participe în campania TSG. Vă rugăm să indicaţi pe formularul de evaluare al şcolii numărul claselor participante (nu numărul total al claselor din şcoală).

De câte abţibilduri verzi avem nevoie?

Calculaţi înmulţind numărul claselor participante cu 10 (zile efective de joc TSG).

Ce se poate face cu materialele, după încheierea jocului?

Începând din 2017, materialele de campanie sunt proprietatea municipiilor, care au și finanțat campania și producția acestora.