Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

OSCAR ŞARPELE HOINAR, model pentru fratele mai mare, Travis

OSCAR ŞARPELE HOINAR, în varianta realizată de elevii din Municipiul Bistriţa, sursă de inspiraţie pe blogul fratelui mai mare – Travis, the Travelling Snake

OSCAR made of plastic bottles

Un eveniment extrem de interesant a avut loc în Municipiul Bistriţa! Un „şarpe gigant” :-) a ocupat Piaţa Centrală, sărbătorind „Ziua Internaţională fără Autoturism”, campanie europeană desfăşurată anual pe data de 22 septembrie!

Acţiunea de realizare a mascotei OSCAR, ŞARPELE HOINAR a fost coordonată de către Primăria municipiului Bistriţa, în colaborare cu profesorii de specialitate Radu HANGAN şi Paul TÂRZIU din cadrul Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa – unitate de învăţământ înscrisă în campania locală Traffic Snake Game.

În perioada 16-19 septembrie 2014, Primăria Bistriţa a distribuit saci în cele 7 şcoli participante la Traffic Snake Game, în cadrul acţiunii de colectare intitulată “Un PET pentru Traffic Snake!”. Şarpele OSCAR, realizat din 150 saci de PET-uri reciclate şi având o lungime de 25 m, a fost gândit şi construit de către 50 elevi din clasele IX-XI de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa, acţiunea fiind, după spusele celor doi profesori coordonatori, primul „atelier de lucru” de integrare a bobocilor de clasa a IX-a în colectivul liceului. Mascota a fost expusă în Piaţa Centrală a oraşului, începând cu 22 septembrie „Ziua Internaţională fără Autoturism”, captând atenţia trecătorilor atât vizual, cât şi prin mesajele şi acţiunile specifice desfăşurate de copii în acest spaţiu: importanţa utilizării mijloacelor de transport sustenabile şi importanţa economiei de resurse prin recuperarea materialelor reciclabile.

La finalul campaniei locale Trafic Snake Game, PET-urile au fost preluate de către un centru local de reciclare.

Link: https://thetravellingsnake.wordpress.com/2015/02/13/travis-and-his-giant-recycable-brother/

Știri