Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

Lansăm campania Traffic Snake Game România, ediția 2022

Încep înscrierile pentru copiii care își doresc să protejeze mediul

Începe campania Traffic Snake Game (TSG), sau OSCAR ȘARPELE HOINAR, așa cum este cunoscută în România. TSG încurajează mersul pe jos și cu bicicleta la școală, și are ca principal grup țintă elevii din clasele primare și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat în școlile participante.

Obiectivele campaniei: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/obiective/

OSCAR ȘARPELE HOINAR a ajuns la cea de-a IX-a ediție națională și, în anii precedenți, a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 500.000 km parcurși sustenabil de peste 70.000 elevi, din peste 30 orașe.

Invităm așadar și în acest an școlile primare (clasele 0-4) din municipalitățile membre OER să se alăture lui OSCAR. TSG 2022 se va derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

Campania va debuta în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie), pre-campania urmând să aibă loc în data de 16 septembrie. Campania propriu-zisă se va desfășura pe durata a 2 săptămâni (10 zile lucrătoare), în perioada 19-30 septembrie, iar evaluarea post-campanie se va realiza în data de 21 octombrie.

Dacă școala dvs. se află într-unul dintre orașele OER și dacă doriți să participați în campania Traffic Snake Game 2022, trimiteți un email la office@oer.ro până la data de 17 iunie 2022.

Participarea în campanie va fi gratuită, costurile desfășurării urmând a fi acoperite în totalitate de către Asociația OER, din cotizațiile membrilor. Pentru a putea desfășura campania OSCAR ȘARPELE HOINAR este necesar să își exprime interesul minim 5 orașe, 2 școli/ oraș și 2 clase/ școală.

***
TSG a început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), devenind în decursul anilor o campanie la nivel european. Proiectul Traffic Snake Game Network, coordonat în România de Asociația OER, a fost cofinanțat în perioada 2014-2017 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene. În primii trei ani, campania s-a organizat în paralel în 20 țări europene. După primii doi ani, România a trecut pe primul loc, înscriind cel mai mare număr de școli și elevi, realizând economii importante de combustibili și emisii CO2.

Asociația OER a fost înființată în anul 1995. Din anul 2010, OER este Structură Suport a Convenției Primarilor. Membrii OER sunt autorități locale implicate în procesul tranziției energetice spre comunități neutre climatic. Asociația OER sprijină autoritățile locale în implementarea unei politici energetice și climatice eficiente, reprezintă interesele membrilor în raport cu instituțiile național, implică membrii în proiecte și inițiative naționale și europene.

Asociația „Orașe Energie în România” / OER

Tel.: +40.268.474.209

office@oer.ro / www.oer.ro
https://www.facebook.com/AsociatiaOER
www.trafficsnakegame.eu/romania
https://www.facebook.com/TrafficSnakeRomania

Știri