Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

Lansăm campania Traffic Snake Game România, ediția 2021

Încep înscrierile pentru copiii care își doresc să protejeze mediul

Începe campania Traffic Snake Game (TSG), sau OSCAR ȘARPELE HOINAR, așa cum este cunoscută în România. TSG încurajează mersul pe jos și cu bicicleta la școală, și are ca principal grup țintă elevii din clasele primare și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat în școlile participante.

Obiectivele campaniei: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/obiective/

OSCAR ȘARPELE HOINAR  a ajuns la cea de-a VIII-a ediție națională și, în anii precedenți, a înregistrat economii impresionante de emisii CO2 și aproximativ 420.000 km parcurși sustenabil de peste 60.000 elevi, din peste 30 orașe.

Cum funcționează campania: https://www.trafficsnakegame.eu/romania/jocul/cum-functioneaza/.

2020 a fost un an dificil, dar care a dovedit că avem flexibilitate și resurse pentru a ne adapta și a trăi altfel decât eram obișnuiți. Viața școlarilor a fost îngreunată în mod semnificativ de pandemie, educația fiind condiționată de diferitele scenarii impuse pentru securitatea elevilor și pentru limitarea răspândirii epidemiei SARS-COV-2. Cu toate acestea, micii școlari și-au dat silința să se adapteze, să respecte regulile de distanțare fizică și să continue procesul de învățare. În ciuda dificultăților, TSG 2020 a demonstrat determinarea elevilor și a profesorilor care s-au mobilizat și au contribuit semnificativ la protejarea mediului și calitatea aerului. Suntem cu toții conștienți de faptul că pericolul nu a trecut încă și că este necesar să fim precauți în continuare. Așadar, TSG 2021 se va derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.

Invităm și în acest an școlile primare (clasele 0-4) să se înscrie în campanie și să se alăture lui OSCAR, pentru mai puțină poluare, sănătate, mișcare fizică, transport alternativ, aer curat și protejarea mediului înconjurător. Dacă doriți să vă implicați în TSG 2021, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj la anca.grigore@oer.ro, până la data de 18 iunie 2021.

Campania va debuta în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității (16-22 septembrie), conform calendarului:

Pentru școlile provenind din orașele membre OER, participarea în campanie va fi gratuită, costurile desfășurării acesteia urmând a fi acoperite în totalitate de către Asociația OER, din cotizațiile membrilor. Pentru școlile provenind din orașe în afara rețelei OER, taxa de înscriere este de 1 EUR/ elev, fiind necesar ca toți elevii dintr-o clasă să participe.

Pentru a putea desfășura campania OSCAR ȘARPELE HOINAR, în anul școlar 2021-2022, este necesar să își exprime interesul minim 5 orașe, 2 școli/ oraș și 2 clase/ școală.

Asociația „Orașe Energie în România” / OER

Tel.: +40.268.474.209 / Fax: +40.268.547.784

office@oer.ro / www.oer.ro

https://www.facebook.com/AsociatiaOER

www.trafficsnakegame.eu/romania

https://www.facebook.com/TrafficSnakeRomania

Știri