Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

A 5 cea ediție a campaniei “Oscar, șarpele hoinar”, debuteaza în data de 17 Septembrie 2018

Cea de-a 5-a ediție a campaniei Traffic Snake România debutează luni, 17 septembrie 2018

Peste 7.700 elevi s-au înscris pentru a lua parte la „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, versiunea campaniei Traffic Snake Game (TSG) în România. Această inițiativă a fost creată pentru a încuraja elevii, părinții și cadrele didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, atunci când se deplasează la școală.

„OSCAR, ȘARPELE HOINAR” a ajuns la cea de-a 5-a ediție și va debuta, ca și în anii precedenți, sub egida Săptămânii Europene a Mobilității. Cele 48 școli înregistrate vor juca TSG în perioada 17-28 septembrie, în 11 localități: Aiud, Bistrița, Făgăraș, Mizil, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Deva, Piatra Neamț, Satu Mare și Zalău.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare, precum și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului zilnic de mișcare fizică recomandată. Un alt beneficiu provine din decongestionarea zonelor adiacente școlilor. TSG își propune să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare sustenabile ca distractive și sănătoase.

După primele 4 ediții, „OSCAR, ȘARPELE HOINAR” a înregistrat rezultate foarte bune – economii de 43.843 kg CO2 și 267.104 km deplasări sustenabile (km care nu au mai fost parcurși cu mașina):

TSG a generat schimbări de comportament nu doar în perioada campaniei, ci și pe termen lung. Campania demonstrează că preferințele elevilor pentru transportul sustenabil au crescut cu 23% față de nivelul de referință:

Rezultatele obținute de fiecare școală, sau la nivelul fiecărui oraș, pot fi vizualizate pe site-ul oficial al campaniei.

Despre Traffic Snake Game

Traffic Snake Game (TSG) are ca principal grup țintă elevii și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat. Pe lângă jocul efectiv, fiecare școală participantă este încurajată să organizeze acțiuni conexe și să educe elevii cu privire la aspecte legate de trafic și mobilitate, mediul înconjurător și sănătate.

Traffic Snake Game a început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), devenind în decursul anilor o campanie la nivel european. Practica a demonstrat că această campanie contribuie semnificativ la creșterea utilizării modurilor de   transport sustenabil și la reducerea emisiilor de CO2.

Rețeaua Traffic Snake Game a fost creată pentru a extinde și replica acest exemplu în Europa. Principalul scop al rețelei este de a implementa campania TSG, de a extinde impactul acesteia și de a disemina rezultatele și experiențele participanților. Proiectul european Traffic Snake Game Network, implementat în România de Asociația „Orașe Energie România”, a fost cofinanțat în perioada 2014-2016 prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene.

Informații practice

Accesați site-ul campaniei: www.trafficsnakegame.eu/romania

https://www.facebook.com/TrafficSnakeRomania

Asociația „Orașe Energie România” / OER

Coordonator Național – Anca GRIGORE

Bd. M. Kogălniceanu nr. 23, bl. C7, et. 3, cam. 301

500090 Brașov, ROMÂNIA

Tel. / Fax: +40.268.474.209 / +40.268.547.784

office@oer.ro / anca.grigore@oer.ro / www.oer.ro

Știri