Înapoi la site-ul EU Kid's Corner Legături utile FAQ Conectare

OSCAR

Traffic Snake Game (TSG) este o campanie creată pentru a încuraja mersul pe jos și cu bicicleta la școală, având ca principal grup țintă elevii și părinții acestora. Campania constă într-un joc distractiv și ușor de implementat. Pe lângă jocul efectiv, fiecare școală participantă este încurajată să organizeze acțiuni conexe și să educe elevii cu privire la aspecte legate de trafic și mobilitate, mediu înconjurător și sănătate.


Început ca un mic proiect în Flandra (Belgia), Traffic Snake Game a devenit o campanie europeană în decursul anilor, cu din ce în ce mai multe școli participante din diferite țări. Practica a demonstrat că această campanie contribuie semnificativ la utilizarea transportului durabil și conduce la reducerea emisiilor de CO2. Acest material video explică modul de funcționare al campaniei.

Pentru a răspândi această bună practică în Europa, a fost creată Rețeaua Traffic Snake Game, formată în momentul de față din Coordonatori Naționali ai Campaniei (CNC) din 19 țări europene. Principalul scop al rețelei constă în implementarea campaniei, creșterea impactului acesteia și diseminarea rezultatelor și experiențelor participanților.