Vissza az angol nyelvű főoldalra Linkek Gyakori kérdések Bejelenkezés

Eredmények

A jobb felső sarokban (hamarosan) látható ábra az jelenlegi tanévben bekövetkezett szén-dioxid kibocsátás csökkenést mutatja, amely a Közlekedési Kígyó Játéknak köszönhető. Az ábra alsó része az üvegház-hatást fokozó gáz tonnában megadott mennyisége, felette pedig a facsemeték számát mutatja, amelynek ültetéséhez szükség lenne, ha így akarnánk kiváltani a szén-dioxid mennyiséget. Az ábra tetején lévő fa leveleinek a száma mutatja a nemzetközi kampány sikerességét a kitűzött célokhoz képest.     

Hazánkban eddig 11 iskolában játszották a Közlekedési Kígyó Játékot (például Debrecenben). Több helyen érdekes közlekedésbiztonsági, és egyéb programokkal tették még sikeresebbé a kampányt.

A legtöbb iskolában a diákok a játék ideje alatt akár 15-25 százalékos növekedést értek el a fenntartható közlekedés arányában. Gratulálunk az eredményekhez! Sok gyermek próbálta ki szüleivel együtt a kerékpáros, vagy gyalogos iskolába járást. Mindenkitől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, a gyerekek imádják a pontgyűjtögetős, fenntartható közlekedésre nevelő játékot. A kampány után végzett felmérések alapján a közlekedési szokások tartósan megváltoznak; a gyerekek (és szüleik) rájöttek, hogy gyalogosan, kerékpárral, közösségi közlekedéssel az iskolába járás nem csak környezetbarát, de sokkal nagyobb élményt is jelent, összehozva a családtagokat, segítve a gyerekeket, hogy megtanulják az önálló közlekedést.

Európai összesített eredmények (2014-2017)


A kezdés óta a Közlekedési Kígyó Játékot 19 országban játszották. A mai napig* 177.587 kisiskolás 1.192 iskolában játszott. Az összesített számok szerint 2.458.853 km autózás nem történt meg (helyette gyaloglás, kerékpározás, tömegközlekedés volt), amely 397 tonna széndioxid kibocsátás-csökkenést jelent. (* az adatok nem véglegesek, mert a harmadik iskolaév még tart).

A TSGN projekt célja az, hogy az iskolások közlekedési szokásait megváltoztassa úgy, hogy a fenntartható közlekedési módok százalékos aránya a kampány két hete alatt legalább 15, a játék után pedig 7 százalékot növekedjen. A fenntartható utazások aránya 2014-2017 között 63%-ról 78%-ra nőtt a kampány során. A játék után három héttel végzett felmérések pedig azt mutatták, hogy ez az arány kissé csökkenve 76%-on stabilizálódott, ami még mindig komoly eredmény a kezdeti mérések adataihoz képest. Mindez azt jelenti, hogy a célt elértük. A következő ábrán a közlekedési arányok változását figyelhetjük meg éves bontásban („modal shift”: a közlekedési módok arányának változása, piros mező: autós közlekedés, zöld mező: fenntartható közlekedés: gyaloglás, kerékpár, tömegközlekedés, telekocsi).

További információkat az egyes iskolák eredményeiről az „Iskolák” menüpont alatt találhat.

A nemzetközi kampány összesített eredményeiről további információk itt (angolul)