Vissza az angol nyelvű főoldalra Linkek Gyakori kérdések Bejelenkezés

Debrecenben sikeresen zárult a Közlekedési Kígyó Játék

A debreceni Dózsa György Általános Iskolában befejeződött a Közlekedési Kígyó Játék. A Mobilitás Hét keretein belül, más eseményekkel együtt az iskola alsó tagozatos tanulói, a tanárok, és szülők lelkes közreműködésével komoly változást vittek végbe közlekedési szokásaikat illetően. Az iskola 10 %-os  javulást tűzött ki célként a fenntartható közlekedési arányában, amelyet sikerült is elérni.

A beérkezett adatok alapján a tanulók az autózás helyett leginkább a gyaloglást választották, de sokan próbálták ki a telekocsit is, amikor egy autóban több család gyermekei utaztak, így téve hatékonyabbá a közlekedésüket.

Két héten belül egy utólagos felmérés során az iskola megnézi, hogy sikerült-e tartós változást elérni a gyerekek közlekedési szokásaiban. Reméljük egyre több iskola fog csatlakozni a játékhoz jövő tavasszal is.

Jelenleg még két budapesti iskolában folyik a Közlekedési Kígyó Játék – a kellemes szinte késő nyári időjárás miatt is számítani lehet arra, hogy sikeres lesz a kampány. Az eredményekről hamarosan beszámolunk.