Vissza az angol nyelvű főoldalra Linkek Gyakori kérdések Bejelenkezés

Főoldal

A Közlekedési Kígyó Játék egy kampány, amelynek célja, hogy ösztönözze a kisiskolásokat, és szüleiket közlekedési szokásaik újragondolására, és javaslatot tegyen a gyaloglás, kerékpározás, valamint közösségi közlekedés előnyben részesítésére. A könnyű és hatékony játék ideje alatt az iskolákat más közlekedéssel kapcsolatos rendezvények megtartására is ösztönözzük, hogy a közlekedési, közlekedés-biztonsági, környezetvédelmi és egészségügyi nevelést segítsük.

A viszonylag kis projektként, a belgiumi Flandriában indult játék egy európai szintű kampánnyá nőtte ki magát egyre több iskola részvételével. Az eredmények bizonyították, hogy a játék sikeresen járul hozzá a fenntartható közlekedés arányának növeléséhez, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez. További részletek a kampány működéséről ebben a videóban.

A játék sikereire alapozva létrejött a Traffic Snake Game Network nevű európai együttműködés, amely 18 országban helyi kapcsolattartókon keresztül segít a jó példák terjesztésében. A hálózat fő célja a kampány koordinálása, a pozitív hatás biztosítása, és az eredmények, tapasztalatok terjesztése az egyes országokban futó kampány résztvevői között.