Πίσω στην κύρια σελίδα Kid's Corner Συνδέσεις Συχνές Ερωταπαντήσεις Σύνδεση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΙ – ΠΡΟΣΕΧΗ ΒΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί / Συμμετέχοντες στην καμπάνια “Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι”,

Θα ήθελα να σας κάνω μία ενημέρωση επί διαφόρων ζητημάτων, ως προς την εξέλιξη της καμπάνιας «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι»:

  •  Καταρχήν, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι για την εύρυθμη λειτουργία και εξέλιξη της καμπάνιας να υπάρχει μία ενημέρωση από την πλευρά σας (των σχολείων) προς το ΚΑΠΕ (εμένα προσωπικά δηλαδή μέσω email), ως προς τόσο τις διάφορες δραστηριότητες σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή, την ποδηλασία, την οδική ασφάλεια κλπ..τις οποίες είτε έχετε ήδη υλοποιήσει στα πλαίσια της (deluxe) έκδοσης του παιχνιδιού, είτε σκοπεύετε να υλοποιήσετε.

Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να αναφέρετε τις ημερομηνίες υλοποίησης (ήδη ή προγραμματισμένες), μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες , καθώς και μία περιγραφή σύντομη της εκάστοτε δραστηριότητας. Καλό θα ήταν εκτός από την αποστολή ενός αρχείου στο email μου με τις πληροφορίες αυτές, να ανεβάζατε τις αντίστοιχες πληροφορίες και στη σελίδα του σχολείου σας….

Επισημαίνω στο σημείο αυτό ότι  η υλοποίηση διαφόρων σχετικών με το έργο και την έννοια της φιλικής μετακίνησης δραστηριοτήτων είναι πολύ σημαντική  αλλά και απαραίτητη ειδικά για τα σχολεία που θα παίξουν την έκδοση deluxe. Μην περιοριστείτε μόνο στο παίξιμο του παιχνιδιού διάρκειας 2 εβδομάδων.

  •  Στην ιστοσελίδα του έργου έχει ήδη ανέβει το 3ο Ενημερωτικό Ηλεκτρονικό Δελτίο

(http://www.trafficsnakegame.eu/greece/wp-content/uploads/sites/10/TSGN_E-newsletter_National-_GREECE-February-2015.pdf).

  •  Ως προς το παίξιμο του παιχνιδιού αυτό καθεαυτό, πρέπει ΟΛΑ τα σχολεία να συμπληρώσουν ΠΛΗΡΩΣ πλέον τη σελίδα του σχολείου τους και κυρίως τις ημερομηνίες μετρήσεων πριν, υλοποίησης του παιχνιδιού και μετά…. Επίσης, να περάσουν με συνέπεια τις οποιεσδήποτε μετρήσεις που απαιτούνται.

 

  • Θα διευκόλυνε πολύ την εργασία μου (καθότι πρέπει να παρακολουθώ τις δράσεις 101 σχολείων) να μου στείλετε ο καθένας ένα email ενημερώνοντάς με για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του παιχνιδιού.

 

  • Το πιο σημαντικό ίσως είναι το ζήτημα της παραλαβής του υλικού για το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι  ότι υπήρχε η πρόθεση το υλικό να είναι έτοιμο αμέσως μετά το Πάσχα έτσι ώστε να το παραλάβετε την τρέχουσα εβδομάδα. Δυστυχώς όμως λόγω κάποιων άσχημων συγκυριών στο ΚΑΠΕ (παραίτηση του προέδρου) μείναμε ουσιαστικά «ακέφαλοι» και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να δοθεί η εντολή για τη πληρωμή του προμηθευτή που είχε αναλάβει την παραγωγή του υλικού. Το ζήτημα λύθηκε με κάποιο εναλλακτικό τρόπο και ευελπιστούμε μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το υλικό να έχει έρθει στο ΚΑΠΕ. Επειδή θα αρχίσουμε άμεσα την αποστολή στα σχολεία θα ήθελα ΟΛΟΙ να στείλετε ένα email όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία της Διεύθυνσης αποστολής του υλικού και εάν επιθυμείτε να είναι υπόψη κάποιου ώστε να διασφαλιστεί το ότι το υλικό θα φτάσει σε κάποια χέρια.

 

  • Τέλος, από Δευτέρα θα έχετε μία πιο αναλυτική ενημέρωση περί της έκδοσης TSG0 του Μπάκι (κάποια στιγμή είχατε λάβει ένα ερωτηματολόγιο περί αυτού), καθώς τις επόμενες 2 ημέρες όπου θα λάβει χώρα η 3η Συνάντηση για το έργο θα μας ενημερώσουν σχετικά οι εταίροι . Σήμερα, το «Εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς» θα αντικατασταθεί από ένα νέο εγχειρίδιο όπου θα περιλαμβάνονται οδηγίες και για το TSG2.0.

 

*στις 23 & 24 Απριλίου θα βρίσκομαι εκτός ΚΑΠΕ για την 3η Συνάντηση για το έργο TSG NETWORK στη Ρώμη, οπότε δεν θα μπορείτε να με βρείτε στο τηλέφωνο. Θα μπορώ να απαντάω όμως σε πιθανές διευκρινήσεις μέσω email.

Καλή συνέχεια!

 

Φιλικά

Γεωργία Βεζυργιάννη