Πίσω στην κύρια σελίδα Kid's Corner Συνδέσεις Συχνές Ερωταπαντήσεις Σύνδεση

15ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Αγαπητοί μας φίλοι,

Άλλη μια πρωτότυπη και όμορφη εκπαιδευτική δράση έφτασε δυστυχώς στο τέλος της!!! Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως ξετρελαθήκαμε κυριολεκτικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Περιμέναμε με μεγάλη αγωνία την καθημερινή καταμέτρηση των μετακινήσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πετύχαμε ή όχι τον στόχο μας; Πώς τα πηγαίνουν τα άλλα τμήματα; Ο Μπάκι είχε γίνει η γλυκιά εμμονή και ενασχόλησή μας για δύο ολόκληρες εβδομάδες!!! Η χαρά όμως και η αξία του παιχνιδιού δεν περιορίστηκε μόνο στα αυτοκόλλητα!

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας κατανοήσαμε τη σπουδαιότητα των αειφόρων τρόπων μετακίνησης από και προς το σχολείο. Συνειδητοποιήσαμε πως κι εμείς τα παιδιά μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στη μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης, εάν υιοθετούμε φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αναγνωρισμένο σε πανελλήνιο επίπεδο ποδηλάτη κ. Βαλεντίνο Λάλο, ο οποίος σε συνεργασία με τη μαθήτρια της έκτης τάξης, Παναγιώτας Μπέντα (πρωταθλήτρια ποδηλασίας) μας μίλησε για την αξία της ποδηλασίας καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε ως ποδηλάτες, εάν θέλουμε να κινούμαστε με ασφάλεια στον δρόμο. Ακόμα και οι πιο μικροί σε ηλικία μαθητές κατάλαβαν πως το ποδήλατο αποτελεί ασφαλή τρόπο μετακίνησης, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται απαρέγκλιτα κάποιες βασικές αρχές, όπως το να φοράμε κράνος, επιγονατίδες, φωσφορούχα γιλέκα, προστατευτικά αγκώνων καθώς και να ελέγχουμε το ποδήλατό μας. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας αυτές στους γονείς μας αλλά δυστυχώς πάρα πολλοί από αυτούς δε φάνηκε να πείθονται. Υποστήριζαν πως τόσο οι δρόμοι της Ελλάδας όσο και η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας ως ποδηλάτες. Έτσι, η επιθυμία μας των περισσότερων από εμάς να μετακινούμαστε από και προς στο σχολείο με το ποδήλατο έπεσε στο κενό. Εσείς φίλοι μας καταφέρατε να τους πείσετε; Εάν ναι, πείτε μας ακριβώς τον τρόπο!!! Τέλος πάντων, ευτυχώς που υπάρχουν και άλλες επιλογές αειφόρων τρόπων μετακίνησης, γιατί αλλιώς χανόμαστε!!!

Επισκεφτήκαμε επίσης τη γνωστή και μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα εταιρία κατασκευής χειροποίητων ποδηλάτων.

Ο κ. Βογιατζής μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο κατασκευής ενός ποδηλάτου αλλά και την πολύτιμη συμβολή της ποδηλασίας στη συμπεριφορά που θα έχουμε ως οδηγοί οχημάτων στο μέλλον. Δε χορταίναμε να κοιτάζουμε γεμάτοι περιέργεια τα διάφορα εξαρτήματα που διέθετε το εργαστήριό του. Όλοι μέσα μας κρυφά επιθυμούσαμε σφοδρά να έχουμε ένα ποδήλατο, ειδικά φτιαγμένο για μας. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα νιώθατε κι εσείς!!!

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τη μη κερδοσκοπική οργάνωση <strong>ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ</strong> και ειδικότερα την κ. Καρύδη για τον πολύτιμο ρόλο τους στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα οδικής ασφάλειας. Εκπρόσωποι της ΕΥΘΥΤΑ επισκέφτηκαν τον χώρο του σχολείου μας, όπου μας δίδαξαν με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε τόσο ως πεζοί όσο και ως επιβάτες σε οχήματα.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να συγχαρούμε τους γείτονές μας στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου για τη σπουδαία πρωτοβουλία που πήραν να οργανώσουν ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δράσεις ανοιχτές προς την κοινωνία. Όχι μόνο προσφέρουν απεριόριστη χαρά σε εμάς τους μαθητές αλλά δίνουν την ευκαιρία να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας προς όλον τον κόσμο. Μπράβο σας, παιδιά!!!

Οι μέρες τελείωσαν, τα σχολεία κλείνουν και αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τον αγαπημένο μας φίλο, Μπάκι. Θα τον στείλουμε πίσω, για να ξεκινήσει από τη νέα σχολική χρονιά το ταξίδι του σε άλλα σχολεία. Γεια σου, Μπάκι!!! Θα μας λείψεις!!!

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Βεζυργιάννη Γεωργία για όλη την προσφορά της στην οργάνωση και πραγματοποίηση της συγκεκριμένης καμπάνιας στον ελληνικό χώρο.

Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σπυροπούλου Έλλη

Αποτέλεσμα

78%
22%
39%
0%
1%
0%
38%
Μέτρηση του
85%
15%
35%
0%
2%
2%
46%
Εβδομάδα του Παιχνιδιού
84%
16%
41%
0%
1%
3%
38%
Μέτρηση του
  • Περπάτημα
  • Ποδηλασία
  • Λεωφορείο
  • Τραίνο/Τραμ/Μετρό
  • Από κοινού χρήση αυτοκινήτου
  • Αυτοκίνητο

Εικόνες