Πίσω στην κύρια σελίδα Kid's Corner Συνδέσεις Συχνές Ερωταπαντήσεις Σύνδεση

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος

Θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι για να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να βαδίζουμε προσεκτικά, να αναγνωρίζουμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τελικά να γίνουμε πιο αυτόνομοι στη μετακίνησή μας. Το σημαντικότερο να μάθουμε να μετακινούμαστε οικονομικά, σεβόμενοι το περιβάλλον.  Το σύνολο των μαθητών που συμμετέχουν στο παιχνίδι είναι 12.

Στα πλαίσια του προγράμματος, και εφόσον το σχολείο θα παίξει την έκδοση “deluxe” του παιχνιδιού, έχουμε υλοποιήσει τις ακόλουθες σχετικές δραστηριότητες: 

1) Συμμετείχαμε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ, “Μαθαίνω να μετακινούμαι στην πόλη” ,
2) Επεξεργαστήκαμε στις τάξεις το εκπαιδευτικό υλικό “Ο δρόμος κι εγώ” (προσφορά της Renault και της MAVA A.E.), τον εκπαιδευτικό φάκελο “Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας” του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ και το φάκελο “Ταξιδεύω εδώ και εκεί”.
3) Επισκεφθήκαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ταύρου στις 16 Μαρτίου 2015 – όπου μαθητές χωρίς κινητικές αναπηρίες χρησιμοποίησαν ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες φορώντας το προστατευτικό κράνος.
4) Στις 21 Απριλίου, μια ομάδα 5 μαθητών (ανώτερη βαθμίδα) χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς για να πάει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

14 Μαΐου παραλάβαμε το παιχνίδι. Οι γονείς ήταν όλοι ενημερωμένοι και στις 15 οργανώσαμε μια συνάντηση με όλους τους γονείς για να τους δείξουμε το παιχνίδι και πώς παίζεται.

18-22 Μαΐου 2015: 1η εβδομάδα παιχνιδιού. Τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ. Αφιερώναμε το 20λεπτο της 1ης διδακτικής ώρας και παίζαμε όλες οι τάξεις μαζί.

25-29 Μαΐου: 2η εβδομάδα παιχνιδιού. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τα επιθυμητά και αναμενόμενα. 

Αποτέλεσμα

58%
42%
0%
0%
58%
0%
0%
Μέτρηση του
95%
5%
23%
0%
53%
0%
19%
Εβδομάδα του Παιχνιδιού
92%
8%
58%
0%
25%
0%
8%
Μέτρηση του
  • Περπάτημα
  • Ποδηλασία
  • Λεωφορείο
  • Τραίνο/Τραμ/Μετρό
  • Από κοινού χρήση αυτοκινήτου
  • Αυτοκίνητο

Εικόνες