Πίσω στην κύρια σελίδα Kid's Corner Συνδέσεις Συχνές Ερωταπαντήσεις Σύνδεση

Στόχοι

Η καμπάνια αυτή είναι σχεδιασμένη για τα δημοτικά σχολεία και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους να υιοθετήσουν το περπάτημα, τη χρήση ποδηλάτου ή/και των ΜΜΜ, ή την από κοινού χρήση αυτοκινήτου, κατά τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο. Μέσω αυτής της καμπάνιας των 2 εβδομάδων, θέλουμε να καταρρίψουμε ορισμένες αρνητικές αντιλήψεις, όπως είναι η ανησυχία σχετικά με την οδική ασφάλεια, και να προωθήσουμε τους αειφόρους τρόπους μετακίνησης ως διασκεδαστικούς και υγιείς τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Μέσω του περπατήματος και της ποδηλασίας, τα παιδιά γίνονται πιο συνειδητοποιημένα ως προς το περιβάλλον τους και αναπτύσσουν δεξιότητες σχετικές με την οδική ασφάλεια, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανότητά τους να προβλέπουν τις αντιδράσεις των άλλων χρηστών του δρόμου. Επιπλέον, το περπάτημα και η ποδηλασία συμβάλλουν στη διασφάλιση της καθημερινής συνιστώμενης άσκησης για ένα παιδί. Τέλος, περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και το πρόβλημα στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Το παιχνίδι απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει, είτε είναι μεγάλο είτε μικρό. Επίσης, κάθε σχολείο θέτει τους δικούς του στόχους κατά την έναρξη της περιόδου της καμπάνιας.