Πίσω στην κύρια σελίδα Kid's Corner Συνδέσεις Συχνές Ερωταπαντήσεις Σύνδεση

Πώς υλοποιείται


Παρακαλούμε επιλέξτε τους Ελληνικούς υπότιτλους (κάτω δεξιά – “Subtitles”)

Από τη στιγμή που το σχολείο είναι έτοιμο να ξεκινήσει την καμπάνια, θα πρέπει να προσδιοριστεί η χρονική περίοδος των δύο εβδομάδων εντός του σχολικού έτους κατά την οποία θα υλοποιηθεί η καμπάνια. Αυτό θα μπορούσε να γίνει θεωρητικά σε οποιεσδήποτε δύο εβδομάδες εντός του σχολικού έτους, αλλά μία καλή ιδέα θα ήταν η περίοδος αυτή να συμπέσει κοντά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Αυτές τις δύο εβδομάδες, τα παιδιά κολλούν στρογγυλά πολύχρωμα αυτοκόλλητα επάνω στο πανό κάθε φορά που πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια, με το ποδήλατο, με τα ΜΜΜ ή κάνοντας από κοινού χρήση αυτοκινήτου. Κάθε σχολείο θέτει τον δικό του στόχο στο ξεκίνημα της καμπάνιας. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι στο τέλος της καμπάνιας να έχει γεμίσει το πανό με στρογγυλά αυτοκόλλητα. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιείται μία έρευνα με “ανάταση των χειρών”, για την παρακολούθηση της προόδου προς τον στόχο. Τα παιδιά επιβραβεύονται όταν φθάνουν σε συγκεκριμένα σημεία του πανό, με το να μην δοθεί εργασία για το σπίτι, να γίνει μεγαλύτερο – π.χ. κατά ένα τέταρτο – το διάλειμμα, ή κάτι παρεμφερές. Όταν τα παιδιά φθάσουν στο κεφάλι του «φιδιού», θα λάβουν μία ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση, π.χ. ένα καινούργιο υπόστεγο για τα ποδήλατα, μία βόλτα με τα πόδια ή τα ποδήλατα, ή οποιαδήποτε άλλη «επιβράβευση» μπορεί να σκεφτεί το σχολείο.

Τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αναλύονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της έρευνας (με τη μέθοδο της “ανατάσεως των χειρών”).

Το σετ της καμπάνιας αποτελείται από:

  • Εγχειρίδιο για τους δασκάλους,
  • Πανό (3 μέτρα x 1 μέτρο),
  • Στρογγυλά μεγάλα αυτοκόλλητα και μικρά πολύχρωμα αυτοκόλλητα,
  • Επιστολή για τους γονείς,
  • Αφίσες,
  • Αυτοκόλλητα, ως επιβράβευση για τα παιδιά.