Обратно към основния сайт Links Често задавани въпроси Вход регистрация

Често задавани въпроси

КАК ДА ИГРАЕМ ИГРАТА НА ТРАФИК-ЗМИЯТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ?

Можете да се присъедините към играта като кликнете на бутона ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ и се регистрирате на страницата http://www.trafficsnakegame.eu/bulgaria/присъединете-се/ . Малко след като се регистрирате ще одобрим вашето училище, ще ви изпратим име,
с което да се логвате на сайта и мейл с подробно описание как се играе играта и какви са следващите стъпки. За да знаем колко материали трябва да ви изпратим моля, споделете с нас колко класа и колко ученици ще играят и кога планирате да проведете играта.

Ако имате въпроси преди регистрирането, моля контактувайте с г-жа Лучия Илиева чрез мейл mail@csdcs.org.

КОЙ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРА ИГРАТА НА ТРАФИК-ЗМИЯТА?

В играта могат да участват само ученици от началните класове, но местните власти, образователни организации, местни неправителствени организации могат да поемат различни роли в организирането и разпространението на играта. Ако искате да станете местне партньор на играта, моля, обърнете се към г-жа Лучия Илиева чрез мейл mail@csdcs.org.

ЗАЩО УЧИЛИЩАТА ТРЯБВА ДА СИ ПОСТАВЯТ ЦЕЛ?

Всяко училище трябва да си набележи своя цел. Това е важно, за да може училището да обясни какво трябва да се прави и каква промяна в поведението може да се постигне след провеждането на играта. Разбира се, тази цел трябва да е реалистична, за да имат децата и учителите усещането и увереността, че могат да я постигнат.

КАКВИ ДАННИ И КОГА ТРЯБВА ДА СЪБИРА УЧИЛИЩЕТО? КАК СЕ СЪБИРАТ ТЕЗИ ДАННИ?

Данни се събират преди, по време и след провеждането на играта. Еднократно измерване се извършва две седмици преди началото на играта, ежедневно измерване се извършва през двете седмици на провеждане на играта и още веднъж, еднократно измерване се прави две седмици след приключване на играта. Това става чрез запитване на децата в клас, като те отговарят с вдигане на ръка.

КАК ДА СЕ ИГРАЕ ВЕРСИЯ TSG 2.0 НА ИГРАТА НА ТРАФИК-ЗМИЯТА?

Училищата могат да играят версията TSG 2.0 на играта, като използват електронна “черна дъска” или обикновен компютър. Физически материали като плакат със змията и точки за лепене не са необходими, което спестява средства и облекчава участието в играта.

За целта трябва да се логнете в административната част на сайта като “училище”, да изберете местото за отбелязване на резултатите (преди започване на играта, по време на играта и след играта) и да въведете данните които искате да промените.

МОЖЕ ЛИ ИГРАТА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ПОВТОРНО В УЧИЛИЩЕТО?

Училищата могат да играят играта повече от веднъж, като се регистрират за повторно участие. Това става чрез кликване върху бутона ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ  http://www.trafficsnakegame.eu/bulgaria/присъединете-се/ . и избор на дясното поле “Вече играхме и искаме да играем отново” .

След това трябва да изберете името на вашето училище от падащия списък и да се запишете за повторно участие. При това можете да сравнявате резултатите от новото си участие с тези на предишното на страницата на вашето училище.

КАК ДА ПОЛУЧИМ НОВА ПАРОЛА?

Ако сте забравили паролата си или искате да я смените, кликнете на Вход регистрация и след това на бутона Lost your password? в отварящата се страница. После въведете вашия мейл адрес или потребителско име и ще получите чрез мейл линк за създаване на нова парола.