Nazaj na spletno stran EU Kid's Corner Povezave Pogosto zastavljena vprašanja Prijava

Mreža

Glavni namen mreže igre Prometna kača je izvajanje kampanje, širjenje njenih učinkov in izmenjava rezultatov in izkušenj med udeleženci. Evropska komisija je mrežo izbrala za delno financiranje v obdobju 2014–2016. Cilj projektne skupine je vzpostaviti vseevropsko dolgoročno podporno mrežo, ki bo ponovno izvedla, prenesla in razširila sprejemanje igre Prometna kača.

Igro Prometna kača v 18 državah EU izvajajo nacionalne kontaktne točke (NKT). Nacionalne kontaktne točke so organizacije, ki uveljavljajo projekt, razširjajo informacije o kampanji in usmerjajo izvajanje igre Prometna kača v svoji državi. Nacionalne kontaktne točke v številnih državah podpirajo lokalni partnerji, ki so zadolženi za praktično izvedbo kampanje.

Mrežo igre Prometna kača koordinira organizacija Mobiel 21 (Belgija). Nacionalne kontaktne točke podpira in usposablja majhna osrednja skupina organizacij (Mobiel 21, DTV Consultants inWYG), tako da se koncept igre Prometna kača kot preizkušen pristop izvaja na pošten in pravilen način.